kaleidostarsora
Lista Forumurilor Pe Tematici
kaleidostarsora | Inregistrare | Login

POZE KALEIDOSTARSORA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
karina22 la Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 54 ani
kaleidostarsora / ~Japonia~ / Mancarea japoneza  
Autor
Mesaj Pagini: 1
Sora
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5221
Unul din motivele longevitatii japonezilor este regimul lor alimentar armonios, traditional. In bucataria japoneza domneste principiul sezonier, care consta in selectarea ingredientelor astfel incat acestea sa fie consumate in perioade atent alese. Potrivit conceptului shun, fiecare ingredient (pestii, legumele si fructele) are in decursul anului o perioada anume, de aproximativ 10 zile, in care calitatile lui nutritive sunt optime.
Numitorul comun al mancarurilor asiatice este orezul, care se gaseste in multiple varietati, diferite culori, forme si marimi. Cel mai des folosit condiment este sosul de soia, alaturi de alte condimente, care dau o savoare si mai intensa si care se servesc alaturi de mancaruri japoneze populare gen sushi si sashimi.(gastronomie.ele.ro)

Sushi:

Sushi este un fel de māncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oţet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau in stare crudă, cel mai adesea peşte crud. Exista diverse tipuri de sushi: rulouri infăşurate in foi de alge marine presate, bucăţi mici de orez frămāntate de mānă şi servite cu peşte crud sau icre, bucăţi de peşte crud presărate peste o farfurie cu orez. Există şi variante de sushi in care in loc de orez se foloseşte tofu.(Wikipedia)

mancarea japoneza unul din motivele este regimul lor alimentar armonios, bucataria japoneza domneste

18.7KB


pus acum 16 ani
   
Sora
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5221
sashimi

mancarea japoneza sashimi

7.9KB


pus acum 16 ani
   
Sora
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5221
In a doua parte a lunii aprilie si-a demarat operatiunile cea mai noua firma de catering din Bucuresti, numita Sushi Mania. Compania ofera o gama larga de specialitati culinare japoneze, realizand servicii de livrare atat pentru evenimente, cat si la domiciliu sau la birou.
Image

Actionarii companiei sunt doi italieni care au dorit sa transforme pasiunea pentru bucataria japoneza intr-o afacere in Romania. Ideea de a porni acest gen de business s-a nascut la finalul anului trecut, iar catering-ul de sushi este doar o componenta a unui proiect mai larg, care va cuprinde, printre altele, si deschiderea mai multor sushi bar-uri. " Ne dorim, pe langa cele doua proiecte, catering si sushi bar, sa oferim si oportunitati de colaborare altor companii care se ocupa de organizarea de evenimente. Dar toate acestea le vom face cu pasi marunti, pentru ca un volum mai mare de comenzi va insemna si o crestere a capacitatii noastre de productie ", spune Viktorya Toma, marketing consultant al companiei Sushi Mania.

Inainte de a porni efectiv operatiunile, actionarii companiei au studiat ce se intampla in acest moment pe piata bucuresteana din punctul de vedere al bucatariei japoneze, care sunt restaurantele traditionale japoneze si ce preparate ofera ele. Apoi au pus la punct o strategie de pozitionare de piata orientata, in cazul de fata, catre oferirea unui meniu traditional japonez - baza acestui tip de bucatarie. " Ne concentram, in acest stadiu al afacerii, pe ideea de a ii convinge pe neincrezatori ca sushi este un nou confort culinar. Foarte important pentru noi este sa-i familiarizam pe consumatori cu binecunoscutul produs al bucatariei japoneze, iar tot ceea ce facem pleaca de la acest principiu: de la informatiile detaliate pe care le ofera personalul de la call center cu privire la produse, modul de consum, modul de asociere, pana la felul in care a fost conceputa oferta de preparate disponibila in acest moment ", subliniaza Viktorya Toma.

Compania si-a stabilit sediul in capitala, in zona Baba Novac, acolo unde detine un laborator de productie, un spatiu destinat parcului auto si birouri administrative.

mancarea japoneza doua parte lunii aprilie si-a demarat cea mai noua firma catering din bucuresti,

6.5KB


pus acum 16 ani
   
Sora
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5221
Meniu traditional, bazat pe preparate reci

In acest moment, Sushi Mania ofera o gama larga de specialitati de sushi, dar si alte preparate specifice bucatariei japoneze: nigiri, makimono (rulouri), sashimi, supa Miso, deserturi si bauturi traditionale. " Pentru inceput, am decis sa listam in meniu preparate pe care le consideram de baza in bucataria japoneza si pe care le consideram foarte potrivite pentru cei care doresc sa se familiarize cu acest tip de mancare, dar avem si un meniu {{a la carte}}, pentru cunoscatori. Cu alte cuvinte, am incercat sa organizam meniul luand in considerare atat cererile consumatorilor care cunosc si au experimentat frecvent acest tip de bucatarie, cat si pe ale celor care se afla abia la inceputul drumului in descoperirea delicateselor culinare ale traditiei japoneze ", a tinut sa mai precizeze Viktorya Toma.

Meniul conceput de Sushi Mania este structurat in doua mari capitole, meniu pentru catering si meniu pentru livrari la birou sau la domiciliu. Fiecare dintre acestea are sapte sectiuni: combinatii de sushi, foarte potrivite pentru cei care gusta pentru prima oara aceste preparate, nigiri sushi a la carte, sushimi a la carte, maki-mono (rulouri), deserturi, suplimente si bauturi. Intreg meniul este constituit din preparate reci, dar pe viitor compania intentioneaza sa listeze in meniu si cateva preparate calde.


pus acum 16 ani
   
Sora
Administrator

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 5221
den este un fel de tocana japoneza ce se obtine prin fierberea timp de cateva ore a unor ingrediente precum: bucati portionate de peste, oua fierte, ridichi daikon, radacina de ignama si multe altele.
  Oden.jpgInitial, preparatul respectiv era denumit Misodengaku sau Dengaku. El se obtinea prin fierberea radacinii de ignama sau tofu (pasta preparata din lapte de soia) si ulterior era consumata cu miso - pasta de soia fermentata.
Mai tarziu, in loc de a consuma miso, ingredientele erau fierte intr-o compozitie numita dashi - un fel de supa obtinuta prin fierberea anumitor alge.
Astfel, Oden a devenit foarte popular. In comparatie cu alte preparate, ingredientele se pot adauga oricand.

In mod obisnuit, oden se prepara acasa in famile. Ingredientele (peste, oua, ridichi daikon, radacina de ignama s.a.) se fierb intr-o oala mare iar membrii familiei simt o adevarata placere si distratie in a manca impreuna cu ceilalti din jurul mesei.Kelp.JPG

Oden este, de asemena, comercializat pe larg in magazinele obisnuite sau pe strazile marilor orase japoneze. Se vinde in foarte multe varietati iar varianta cu un singur ingredient costa nu mai putin de 50 yen.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la